- Autor: keridwen1
- Uživatelský recept
- Porce: 60.00
Ingredience
Dochucovadla:
Škorica a cukor do jabĺčok
Energetická hodnota celkem: 26213 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 277,
Sacharidy (g): 816,
SAFA (g): 104,
Cukry (g): 569,
Vláknina (g): 66,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 437 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žĺtka vymiešame s cukrom(pol šálky), pridáme olej (pol šálky) a mlieko (pol šálky) Polohrubú špaldovú (múku 2 šálky) zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k tekutej mase. Vymiešame a nakoniec zašľaháme sneh z bielkov. Jabĺčka nastrúhame dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vylejeme na ne cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 40min. Po upečení vyklopíme jabĺčkami hore a po vychladnutí dame na koláč čokoládovu polevu a podypeme sekanými orechami. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.